Jaarthema 2016-2017: In Verbinding

-

In Verbinding

Wij verwachten uit de hemel onze redder, 
de Heer Jezus Christus.” 
Filippenzen 3: 20 

In Verbinding.
In het seizoen 2016-2017 zijn we bezig met het thema In Verbinding. Om een beeld te geven van de onderwerpen die in deze serie aan de orde zijn geweest tot begin februari kun je hier een overzicht inzien. 

We zijn begonnen met de vraag: Waar ben je als mens mee verbonden? Vanuit de startzondag hebben we verschillende thema’s verkend: God, natuur, jezelf, gezin en buurt.

Met het oog op Kerst, hebben we in deze tijd gevolgd hoe God met ons verbinding maakt. Een aantal grote namen uit het Oude Testament wijzen het aan: Mozes, Elia, Job en David. Zij lieten in hun leven zien, dat Gods liefde stap voor stap door de tijd heen, uit de doeken wordt gedaan. 

Wanneer God zich met ons verbindt, dan gebeurt er iets. Dat hebben we niet meteen door. Dat vraagt een andere manier van kijken. De gelijkenis die Jezus vertelt, helpen daarbij. Gelijkenissen zijn doorkijkjes naar Gods bijzondere verbinding met ons. 

Het Evangelie van Johannes neemt ons mee in de vriendschap met Jezus. Jezus is een vriend die alles voor ons over heeft. In de verbinding met Jezus groeien wij, in onze trouw, in gemeenschap en liefde. Met die thema’s gaan we dan ook, vanuit het Johannesevangelie aan de slag: kwetsbaarheid, navolgen van voorbeelden in je leven, trouw aan elkaar, etc. 

Als je vragen, opmerkingen hebt, wanneer je met je kring hierop door wilt praten, laat het even weten: rhoekstra@solcon.nl